Diëten vergelijken

Diëten zijn er in allerlei soorten en maten, iedereen heeft ten slotte andere wensen…

Deze wensen zijn door de jaren heen verwerkt in allerlei verschillende diëten..

Deze diëten zijn ontworpen en bedacht door allerlei soorten mensen, van dokters tot gewone mensen die bij toeval iets ontdekken.

 

Iedereen heeft zo wel zijn manier. Maar welke manier past nou bij jou? Het is en blijft een lastige vraag en stelling, als iemand het zou moeten weten, dan ben jij dat ten slotte. En als jij het al had geweten was je nu niet opzoek geweest..

Misschien kunnen wij je op weg helpen. Het is erg belangrijk om voor jezelf een doel te stellen, wat wil je bereiken en wanneer moet dat gebeurt zijn. 5 kg, 10 kg of misschien wel 15 kg, het zijn allerlei doelen. Deze doelen zijn al veel vaker door vele mensen voor jou gesteld. Echter haalt niet iedereen het. Dit kan verschillende redenen hebben. Mensen haken af bij diëten omdat ze het te zwaar vinden of misschien wel niet vol houden. Het is immers een wijziging van je levenspatroon.

Het is daarom belangrijk om voor jezelf te ontdekken welke punten jij in je levenspatroon wilt wijzigen en bereid bent om te laten vallen.

Snacks en snoep

Een goed voorbeeld daarvan is uiteraard snacken en snoepen. Snacken en snoepen doet iedereen wel eens, of heeft iedereen wel eens gedaan. Het is immers een gewoonte voor veel mensen, thuis voor de tv, lekker met chips op de bank. Wie wilt dat nou niet? Gewoon lekker relaxed toch. Dit is wel één van de punten waar je aan zou moeten werken tijdens het diëten, bij vrijwel ieder dieet moet je de vette hap en ongezonde snoepjes laten staan. In plaats daarvan kan je gaan voor de gezondere versnaperingen. Neem bijvoorbeeld een appel, dit kan wel eens jouw nieuwe tussendoortje worden.

Waar vind ik nou het ideale dieet?

Dat ligt helemaal aan jezelf, je kunt je helemaal inlezen op het internet in verschillende diëten. Alle haken en ogen staan hier beschreven en er wordt duidelijkheid gegeven over de werking hiervan. Toch moet je wel voor jezelf duidelijk hebben wat je nou precies wilt, wat je wilt bereiken en wat je daarvoor opzij wilt zetten. Er zijn verschillende soorten van afvallen, gezonde maar zeker ook minder gezonde manieren. Het is zeer aan te raden dat je toch voor de gezonde manier gaat. Het kan leuk klinken, snel even 5 kilo afvallen binnen een week. Maar voor je het door hebt zitten de kilo’s er weer aan. Het vervelende aan deze terugkomende kilo’s is dat ze vaak nieuwe kilo’s meenemen. Aankomen gaat immers sneller dan afvallen. Het is daarom belangrijk om een goed en gezond dieet te volgen en goed af te ronden, ieder dieet bevat namelijk fases. Deze fases laten je stapsgewijs opbouwen en afbouwen om te zorgen dat je lichaam niet ineens weer schadelijke stoffen en vetten gaat aanmaken. Sluit daarom je dieet altijd goed af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *